Alkalmazás régi építésű ingatlanokban

Az Ön felújítási vagy átépítési projektjéhez

… több rendszer-variációt is kínál a Schlüter®-BEKOTEC-THERM. A tervezőknél is jó pontokat szerez a BEKOTEC-THERM rendszer az épület statikája tekintetében a rendkívül csekély szerkezet-vastagság, tehát a minimális terhelés, valamint a roppant gyors beépítés okán. A belsőépítészeknek tág teret ad a burkolatkiosztás kialakítására, mivel ritkábban és jóval szabadabban lehet dilatálni a hidegburkolatot a Bekotec rendszer felett.

Hőszigetelés. Fűtés. Esztrich. Bajnok a könnyűsúlyban.

A Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS egy csupán 23 mm vastag korongmintás rendszer-lemezből és az aljára kasírozott lépészaj-csillapítólemez (ellenőrzötten 25dB csillapítás) kombinációjából áll. A rendszerlemez közvetlenül lefektethető a teherbíró aljzatra: Például betonra vagy egy fa szerkezetű födémre. A lemezbe fektetjük ez után a fűtőcsöveket és terítjük be esztrichhel.

A szükséges min. 8 mm vastag esztrich takarással együtt a Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS csupán 31 mm vastag szerkezeti konstrukciót eredményez és ezzel egy roppant alacsony 52 kg/m² tömeget.

Az eredmény: Egy olyan frappáns megoldás, amely bajnok könnyűsúlyban, amelynek a tervező is örül, hiszen ez fontos az épület statikája szempontjából. Az élet lehet egészen egyszerű is ...

Terméktájékoztató

A „vékonyabb már nem is lehetne“ megoldás: BEKOTEC-EN 12 FK

A Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK egy csupán 12 mm magasságú szerkezetet adó korongmintás rendszerlemez. Ferde falú korongok biztosítják, hogy a 10 mm átmérőjű fűtőcsövek biztonságosan rögzüljenek a BEKOTEC-EN-12 FK-ba.

A korongokat csak 8 mm vastagon kell elfedni betonnal, így együtt a Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK szenzációs, csupán 20 mm szerkezeti vastagságot eredményez, tömege pedig csak 40 kg/m².

És a győztes …

A Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK padlófűtés rendszer jól alkalmazható felújítási és átépítési projekteknél is, ahol más rendszerek a szerkezetvastagságuk vagy a tömegük miatt már régen kiestek a lehetséges befutók közül. A Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK alkalmazásával sem a csekély teherbírású statika vagy a rendelkezésre álló szerény szerkezet-vastagság révén miatt már nem kell lemondania a padlófűtés kialakításáról.

Kicsi, de erős!

Egy "izmos" segítő. Ne tévessze meg Önt a burkolati konstrukciónk szerény szerkezetvastagsága: Ez ugyanolyan teherbíró, mint a hagyományos esztrich-padlók, és képesek komoly közlekedési terhelést felvenni. Mi már számos autószalont üdvözölhettünk a Schlüter®-BEKOTEC vevői között. Az a tény, hogy manapság egy sportos egyterű autó (SUV) akár 3,5 tonnát nyomhat, Önt a projektje tervezésénél is teljesen hidegen hagyhatja. ...Ugye?

Terméktájékoztató