Biztonság a repedés-mentesség révén.

Garantáltan nincsenek repedések!

A felület-fűtések ideálisak a környezetbarát és gazdaságok fűtési rendszerek kialakításához. A hagyományos fűtő-esztrichek és csempe konstrukcióknál gyakran előfordult, hogy a járólap felpúposodott és a fugák mentén, vagy akár a csempék maguk is megrepedeztek. A Schlüter®-BEKOTEC-THERM komplett rendszerrel a Schlüter-Systems cég egy olyan konstrukciót fejlesztett ki, ami ezeket a problémákat gyökeresen megszünteti!

A szabadalmi oltalom alatt álló Schlüter®-BEKOTEC rendszer a fűtéstechnikai követelményeken túlmenően az épületszerkezeti elvárásoknak is eleget tesz. A BEKOTEC konstrukció központi eleme valamely Schlüter®-BEKOTEC-EN korongmintás rendszer-lemez. Ebbe a lemezbe kerül a cementes vagy gipsz-esztrich.

Amennyiben az ilyen korongmintás lemezt vékonyan fedik el esztrich-réteggel, úgy az a megkeményedés után a lemez korongmintáinak megfelelő kis „modulokra"" osztódik fel, ami leépíti az esztrichben keletkező zsugorodási feszültséget.

Feszültségmentes és biztonságos

A hagyományos esztrichekkel szemben a BEKOTEC szerkezet által az esztrichben a kezdetektől fogva nincs arra lehetőség, hogy feszültség keletkezzen. Így egyáltalán fel sem léphetnek deformációk, mint amilyen a "kiteknősödés", vagy a hidegburkolaton látható repedések.

 • Bekotec-Therm
  Bekotec-Therm
 • Bekotec-Therm
  Bekotec-Therm
 • Bekotec-Therm
  Bekotec-Therm
 • Bekotec-Therm
  Bekotec-Therm