A padlófűtés előnyei

Miért ennyire meggyőző a padlófűtés?

 • Nagy fűtőfelület, egyenletes meleg

  A hagyományos fűtési rendszereknél a meleg a helyiség egy bizonyos részéből érkezik. Általában a nyílászárók környezetében elhelyezett fűtőtestek által és onnan oszlik el a helyiségben. Ez az eltérő hőmérsékletű levegőtömegek keringését eredményezi. Ez nem következik be akkor, ha egy egész felületet fűtünk: Ilyenkor a meleg egy nagy felületen keletkezik és egyenletesen oszlik el a helyiségben.

 • Szebbek a helyiségek radiátorok nélkül

  Mennyire esztétikus és praktikus egy radiátort? Ritkán.

  Ezért ha a fűtési rendszerüket inkább a padló alá ""száműzik"", akkor nem csak a lakóterük lesz szebb, hanem helyet is nyernek, amit a belső tér berendezésénél jobban kihasználhatnak, olyan teret, amit minden nap látnak és hasznosíthatnak.

 • Az allergiások fellélegeznek

  Városi legenda, hogy a padlófűtés jobban keveri a port. Minden fűtés másképp keveri a port. Mivel a felület-fűtéseknél csupán néhány fokos a különbség a fűtőfelület és a fűtendő környezet között, így a hagyományos fűtésekhez képest, ahol ez az érték jóval magasabb, csupán töredéknyi légmozgás keletkezik. Ennek a ténynek köszönhető, hogy a padlófűtés alig keveri fel a port, és így nem terheli feleslegesen az Ön által belélegzett levegőt.

  Igazi fellélegzést jelent a padlófűtés a háziporatkára allergiásoknak: Nem csupán azért, mert a háziporatkák által termelt allergén anyagból kevesebbet kavar föl a levegőbe, hanem azért is, mert a fűtött padló megfosztja a kellemetlen poratkákat az életfeltételeiktől. A fűtött padló ugyanis távol tartja a nedvességet a felületen, amely a poratkáknak kedvezne. Ha pedig padlófűtés fölé higiénikus és könnyen tisztítható csempeburkolat kerül, akkor megtettünk mindent az atkák távoltartása érdekében.

 • Higiénia az egész felületen

  A fűtött padlón a folyadék is hamarabb felszárad. Így a baktériumoknak, gombáknak és atkáknak esélyük sincs. Ha Ön a fürdőszobájában vagy a konyhájában higiénikus padlót akar készíttetni, vagy kúszó-mászó korban lévő gyermekei vannak, akkor a padlófűtés az Ön tökéletes fűtési rendszere.

 • Energiát és pénzt takarít meg

  A felület-fűtés a radiátoros fűtéssel összehasonlítva sokkal alacsonyabb hőmérsékletű vízzel működik, mivel a padlófűtés jóval nagyobb felületen adja le a hőt, mint egy fűtőtest, így a fűtött felület és a helyiség levegője közötti hőmérséklet-különbségnek nem kell annyira nagynak lennie ahhoz, hogy hatékony hőmérséklet-emelkedést érhessünk el. A víznek az úgynevezett előremenő hőmérséklete így jó néhány fokkal alacsonyabb lehet - amivel fokonként mintegy 2% energiát takaríthat meg - ami a fűtési számlákban azonnal megjelenik.

 • Optimális csempe- és kerámia-burkolattal

  A kerámia-csempéből vagy természetes kőlapokból készült burkolattal tudja igazán megmutatni a padlófűtés, hogy mire is képes tulajdonképpen.

  Ezek az anyagok a rendkívül jó hővezető képességük okán gazdaságossági és környezetvédelmi megfontolásokból a legjobb megoldást kínálják, amit már a tervezéskor érdemes megfontolni. Mindazonáltal más olyan burkolatok is alkalmazhatók, amelyeket a gyártójuk arra alkalmasnak talál, mint például a padlószőnyeg, PVC vagy parketta.

 • Rövid kivitelezési idő

  Annak, aki olyan modern fűtési rendszer mellett dönt, mint a Schlüter®-BEKOTEC-THERM kerámia-klímapadló, nem kell hosszú kivitelezési időt bekalkulálnia. A kerámia-klímapadló speciális konstrukciója révén a csempék vagy a természetes kőlapok közvetlenül a fűtőbeton járhatóvá válása után leragaszthatók a rendszerhez tartozó Schlüter®-DITRA 25 közvetlenűl burkolható feszültségmentesítő lemezre.

  A beton száradása miatti hosszú várakozási idő és az időrabló funkcionális vagy burkolhatósági várakozási idők tehát nem játszanak szerepet. Általános építési irányelv, hogy lehetőleg minél kevesebb nedvességet vigyünk be az épületbe a kivitelezés során. A kevesebb bedolgozandó beton miatt kevesebb vizet is viszünk be az épületbe. Tekintettel arra, hogy a BEKOTEC vékony fűtőbeton elkészítéséhez sokkal kevesebb anyagra van szükség, a födémet terhelő súly csökken, belmagasságot növelhetünk, vagy netán azt a hő-és lépéshangszigetelés fokozására fordíthatjuk, a rétegvastagság jobb kihasználhatósága jóvoltából. Összefoglalva: a kivitelezéshez jóval kevesebb idő is elegendő, a rendelkezésre álló beépítési magasság jobban hasznosítható, a helység vagy az épület pedig hamarabb használatba vehető.

 • Utólagosan is beépíthető a csekély szerkezeti vastagság miatt

  Nem kell lemondania a modern padlófűtés által kínált előnyökről annak sem, aki mostanában korszerűsíti vagy újítja fel a lakását, épületét. Pontosan az ilyen alkalmazásokra kerültek kifejlesztésre a még vékonyabb Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS, valamint a Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK termékek. A rendkívül csekély szerkezeti vastagságnak és a minimális esztrich-tömegnek köszönhetően mégkisebb statikai terhelés keletkezik. Ezért a régi építésű, vagy műemlékvédelem alatt álló ingatlanok felújítása során is minden gond nélkül alkalmazhatók. További előny: Nem szükséges feltörni a régi aljzatot és/vagy hidegburkolatot. Ezzel nem csak kivitelezési időt takarítunk meg, hanem elkerüljük a bontási költséget és a vele járó zajt és piszkot is.

 • A piaci érték növelése

  A padlófűtés-alaphűtés rendszernek számos előnye van. Ezt szigoródó energetikai követelmények miatt az ingatlanpiac is elismeri: A padlófűtéses ingatlanok forgalmi értéke sokszor jóval magasabb, mint a radiátoros fűtéssel felszerelt ingatlanoké. A felületfűtés-alaphűtés melletti döntés azonnal és több szempontból is kifizetődik!

A jövő a felület-fűtésé

A mai alacsony előremenő vízhőmérsékletet előállító fűtési rendszerek okán a felület-fűtés ideális az ökológiai, megújuló hő termelő berendezésekkel való kombinációra, mint amilyen a hőszivattyú vagy a szolártechnika. Mivel ellentétben a hagyományos fűtésekkel itt a hő bekerül az épület tömegébe, ott tárolódik, így a felület-fűtés alkalmas a jól szigetelt, egyenletes helyiség-hőmérsékletű házak fűtésére.

Nincs kellemes meleg?

A jó közérzettel foglalkozó szakemberek tudják: Az ember akkor érzékeli a meleget különösen kellemesnek, ha ez nem jár huzattal, ha a levegő és a fal, illetve a mennyezet hőmérséklete közötti különbség a lehető legkevesebb és ha a feje és a lába körülbelül ugyanolyan meleg.

A felület-fűtések szakembereiként mi tudjuk: A padlófűtés kínálja Önnek mindezeket az előnyöket. Mivel egy egyszerű fűtőtesttel ellentétben egy különösen nagy felületet melegítünk fel, alig jön létre légmozgás a hő elosztásához. Ugyanakkor a padlót és a falakat nem a levegőn keresztül kell felmelegíteni, ezért a felület-fűtés a helyiség levegőjének hőmérsékletével összehasonlítva csekély hőfok-különbséggel tud dolgozni. És mivel a hő eltérés csekély, nyáron is kellemesnek fogja találni a padlófűtést.

Meggyőztük?

Akkor ismerkedjen meg a Schlüter®-BEKOTEC-THERM komplett rendszerével!

Schlüter®-BEKOTEC-THERM