Megosztási

A padlófűtés előnyei

A beépítéstől a fűtési költségeken át egészen a hőelosztásig. A padlófűtésnek számos előnye van. Itt arról olvashat, hogy mi minden szól a klíma-padló beépítése mellett.

Energiát és pénzt takarít meg

A padlófűtéshez a radiátoros fűtéssel ellentétben alacsonyabb előremenő hőmérséklet elegendő , mivel a hőleadás a felület-fűtésnél nagyobb felületen működik, mint amennyi egy fűtőtest felülete. A fűtővíznek tehát az úgynevezett előremenő hőmérséklete így jó néhány fokkal alacsonyabban tartható — ezáltal energia takarítható meg, ami közvetlen kihatással van a fűtési költségekre.

Szép belső terek fűtőtestek nélkül.

Szabaduljon meg a helyrabló, otromba fűtőtestektől! Ez nem csupán szebbé teszi a lakótereit: Ha a fűtési rendszerét "száműzi" a padló alá, akkor helyet is nyer, amit a belső tér berendezésénél kihasználhat.

Nagy fűtőfelület, egyenletes meleg

A hagyományos fűtési rendszereknél a meleg a helyiség egyik részéből érkezik, általában az ablak felől és úgy oszlik el. Ez az eltérő hőmérsékletű levegőtömegek keringését (légörvények keletkezését) eredményezi. Ez nem következik be akkor, ha egy egész felületet fűtünk: Ilyenkor a meleg egy nagy felületen keletkezik és egyenletesen oszlik el a helyiségben.

Higiénia az egész felületen

A fűtött padlón a nedvesség is hamarabb felszárad. Így a baktériumoknak, gombáknak és atkáknak esélyük sincs. Ha Ön a fürdőszobájában vagy a konyhájában higiénikus padlót akar készíttetni, vagy kúszó-mászó korban lévő gyermekei vannak, akkor a padlófűtés a tökéletes megoldás az Ön lakásában.

Az allergiások fellélegeznek

Mivel a padlófűtésnél csupán néhány fokos a különbség a fűtőfelület és a fűtendő szobalevegő között, így a hagyományos fűtésekhez képest csupán töredéknyi légmozgás (légörvény) keletkezik. Ennek a ténynek köszönhető, hogy a padlófűtés alig keveri fel a port, és így nem terheli feleslegesen az Ön által belélegzett levegőt.

Igazi fellélegzést jelent a padlófűtés a háziporatkára allergiásoknak: Nem csupán azért, mert a háziporatkák által termelt allergén anyagból kevesebbet kavar föl a levegőbe, hanem azért is, mert a fűtött padló megfosztja a kellemetlen poratkákat az életfeltételeiktől, különösen, ha a padlófűtés fölé higiénikus és könnyen tisztán és szárazon tartható kezelhető csempeburkolat kerül.

A rendszer az alacsony beépítési magasságának köszönhetően utólag is beépíthető

Nem kell lemondania a modern padlófűtés által kínált előnyökről annak sem, aki mostanában renoválja vagy újítja fel a lakását. Pontosan az ilyen alkalmazásokra kerültek kifejlesztésre a Schlüter-BEKOTEC-EN 18 FTS, valamint a Schlüter-BEKOTEC-EN 12 FK termékek. A rendkívül csekély szerkezeti vastagságnak és a minimális esztrich-tömegnek köszönhetően kisebb statikai terhelés keletkezik. Ezért a régi építésű, vagy műemlékvédelem alatt álló ingatlanok felújítása során is minden gond nélkül alkalmazhatók. További előny: Nem szükséges felbontani a régi esztrichet. Ezzel nem csak kivitelezési időt takarítunk meg, hanem elkerüljük a bontási költséget és a vele járó zajt és piszkot is.

A piaci érték növelése

A padlófűtésnek számos előnye van. Ezt az ingatlanpiac is elismeri: A padlófűtéses ingatlanok forgalmi értéke sokszor jóval magasabb, mint a radiátoros fűtéssel felszerelt ingatlanoké. A padlófűtés melletti döntés azonnal és több szempontból is kifizetődik!

Rövid kivitelezési idő

Annak, aki olyan modern fűtési rendszer mellett dönt, mint a Schlüter-BEKOTEC-THERM vagy a Schlüter-DITRA-HEAT-E, nem kell hosszú kivitelezési időt bekalkulálnia. A klímapadló speciális konstrukciója révén a csempék vagy a természetes kőlapok közvetlenül az esztrich járhatóvá válása után lerakhatók a rendszerhez tartozó Schlüter-DITRA lemezre. Az esztrich száradása miatti hosszú várakozási idő és az időrabló burkolhatósági várakozási idők nem játszanak szerepet. És tekintettel arra, hogy a vékony esztrichhez sokkal kevesebb anyagra van szükség, súlyt és rétegvastagságot takaríthatunk meg, és a kivitelezéshez jóval kevesebb idő is elegendő.

Csempeburkolattal ez az optimális megoldás

Optimal mit Keramik

A kerámia-csempéből vagy természetes kőlapokból készült burkolattal tudja igazán megmutatni a padlófűtés, hogy mire is képes igazán. Ugyanakkor más padlóburkolatok is alkalmasak lehetnek a padlófűtés fölé: így bizonyos szőnyegpadlók, PVC-k vagy a parketták – ezeknél figyelembe kell venni a gyártók által megadott adatokat.

Víz vagy áram? Ön választ!

Tudjon meg többet a rendszermegoldásaink előnyeiről:

Megosztási