Megosztási

Gyakori kérdések a padlófűtésről – a mi válaszaink

Függetlenül attól, hogy általánosságban ismeri-e a padlófűtési rendszereket, vagy csak a BEKOTEC-THERM rendszer iránt érdeklődik – mi megpróbálunk választ adni a leggyakrabban feltett kérdésekre!

Olyan kérdése van, amire itt nem talált választ, vagy már van egy konkrét projektterve? Örülünk neki, ha megkeres bennünket!

Szeretnék kapcsolatba lépni Önökkel

Megosztási

Kérdések és válaszok

 • Van valamilyen garancia a BEKOTEC-rendszerre?

  Igen, van - éspedig kizárólagosan a Schlüter-Systems-nél. Mi vagyunk az egyetlen olyan gyártók, akik 5-éves szavatosságot vállalnak az egész rendszerükre. A szavatosság-vállalás az egész padlószerkezetre vonatkozik, mely tartalmazza a burkolatot is.

 • Mit kell az embernek figyelembe vennie ahhoz, hogy megkapja ezt a garanciát?

  Az esztrichbe kerülő komponenseknek a Schlüter cégtől kell származniuk. Ez azt jelenti, hogy a korongmintás esztrich-lemezt, a szegélycsíkot, a rendszerhez tartozó fűtőcsövet és a Dilex-EK és a / RF szegély-fugaprofilt kötelező beépíteni.

 • Van-e a felhasználható csempék tekintetében minimális vagy maximális méret?

  A legkisebb csempeméret 5 x 5 centiméter. Maximális csempeméret nincs a Schlüter-BEKOTEC-THERM-nél. Így Ön akár 1,5 x 3 méter nagyságú nagyméretű padlólapokat is probléma nélkül lerakhat.

 • Mire kell ügyelni a BEKOTEC-rendszer alatti lépészaj-csillapító anyagnál?

  A BEKOTEC-rendszer minden beépíthető komponensére érvényes az, hogy az összenyomhatósági értéknek (CP) 3 mm alatt kell lennie.

 • Milyen magas lehet az esztrich hőmérséklete a BEKOTEC-rendszernél?

  A fűtőelemeknél a hőmérséklet öntött aszfalt-esztrichek esetén nem lépheti túl tartósan a 45°C-ot, kálciumszulfát- és cement-esztrichek esetén pedig 55°C-ot.

 • Muszáj a padlófűtéshez kerámiaburkolatot használni?

  A Schlüter-BEKOTEC-THERM-mel ez egyáltalán nem jelent problémát: A padlófűtését sokféle burkolattal elláthatja. A puha burkolatok (linóleum; parafa; PCV) ugyanúgy lehetségesek, mint a parketta és a laminált padlólapok.

  A szóba jövő burkolatfajták áttekintő összefoglalását itt találja:

  Többet szeretnék tudni

 • A padlófűtésekről azt mondják, hogy lassan reagálnak. Igaz ez a BEKOTEC-THERM esetében is?

  Lehet, hogy ez igaz a hagyományos rendszerekre, de a kerámia-klímapadló a csekély esztrich-tömege miatt 100 négyzetméter felületen mintegy 3,7 köbméter esztrichet megtakarít. Megtakarított 7,4 tonna (!) esztrichet tehát nem kell felmelegíteni. Ezért a BEKOTEC-THERM egyértelműen gyorsabban reagál, mint a hagyományos padlófűtés.

  A "padlónak, mint fűtőtestnek" a kényelmes, az igényekhez igazított szabályozása a szokványos éjszakai hőmérséklet-csökkentéssel a rendszerhez illeszkedő Schlüter-szabályozástechnika segítségével semmilyen problémát nem jelent.

 • A BEKOTEC-THERM alkalmas-e, ha régi épületet kívánok felújítani?

  Igen! A rendszer csekély önsúlya és rétegvastagsága miatt a mi padlófűtésünk ideálisan alkalmas a felújításhoz és modernizáláshoz is. Amennyiben a padlófelületnek a vízszigetelése igényként merül fel, úgy ez a Schlüter-DITRA lemez kiegészítésként történő lefektetésével nem nagy többletköltséggel megoldható.

  Alkalmazás-technikai részlegünk készséggel áll rendelkezésre, ha arról van szó, hogy a konstrukcióban a helyi adottságokhoz kell igazítani valamit. Ezen túlmenően szívesen ajánlunk Önnek olyan Schlüter-System termékekkel dolgozó, speciális képzésben részt vett szakiparost, aki az Ön közelében található.

 • Miként tud a felületi fűtés segítséget nyújtani az energia-takarékosságban?

  A padlófűtés több okból is segítséget jelent az energia-takarékosságban:

  • A fűtővizet messze nem kell olyan magas hőfokra felfűteni, mint egy hagyományos fűtés esetében, ami vagy a fosszilis energiahordozóknak vagy a villamos energiának a felhasználását csökkenti erőteljesen — vagy lehetőséget nyújt arra, hogy a fűtési rendszerét ki-ki megújuló energiákkal működtesse.
  • A nagy felületen keresztül történő hőleadás, mint például a padlón vagy a falon keresztül hatékonyabb, mint az összehasonlításban jóval kisebb méretű fűtőtestek esetében, mivel a jóval nagyobb hőleadó felület lényegesen alacsonyabb előremenő hőmérsékletet követel meg.
  • A szabadalmaztatott BEKOTEC-rendszer a többi rendszerrel összehasonlítva a szükséges esztrich-mennyiségben több, mint 70%-os megtakarítást jelent. Így sokkal vékonyabb az a padlóréteg, amibe a fűtőcsövet fektetjük, és a hőt sokkal rugalmasabban, gyorsabban és hatékonyabban adja le a helyiségnek.
 • Csempe mellett alkalmazható-e másfajta burkolóanyag is?

  Igen! Azzal együtt, hogy csekély a hőtovábbítási ellenállás miatt azt tanácsoljuk, hogy alkalmazzanak csempe- vagy természetes kőburkolatot, a legtöbb másféle burkolat is elképzelhető a padlófűtéssel kombinálva. Sok gyártó kínál olyan padlóburkolatokat, amelyek kifejezetten alkalmasak a padlófűtés fölé történő alkalmazásra.

 • A padlófűtés jó megoldás-e azoknak is, akik a háziporatkára allergiásak?

  Teljes mértékben! A normál fűtéssel (radiátoros fűtéssel) ellentétben a padlófűtés ugyanis a hőt nem a levegő keringetése révén osztja el, hanem egyenletes sugárzó hőként — hasonlóan a cserépkályhához. Ennek az az előnye, hogy alig keveredik fel por, és a már a levegőben lévő por sem oszlik el automatikusa a teljes helyiségben.

  Az allergiások számára további előny: A baktériumok és a gombák lételemét megszünteti a fűtött padló, mert meleg és száraz padlófelületet ad.

 • A padlófűtés kivitelezése hosszabb időt vesz-e igénybe?

  Nem, sőt ellenkezőleg! A Schlüter-BEKOTEC korongmintás lemez alkalmazásával a praktikus összekötő elemek révén a kivitelezés csak néhány órát vesz igénybe. És ha valaki felső rétegként a csempe mellett dönt, akkor azt a Schlüter-DITRA-25 lemez alkalmazása révén egy munkamenetben le is lehet rakni, mihelyt az esztrich járhatóvá válik. — Ez a cementes esztrich esetében általában mindössze egy nap elteltével már lehetséges. A hagyományos felépítés esetén, Schlüter-BEKOTEC nélkül mintegy 6 hétig kellene várni, hogy a csempeburkolatot le lehessen rakni.