Az Önök kérdései, a mi válaszaink

Függetlenül attól, hogy általánosságban ismeri-e a padlófűtési rendszereket, vagy csak a BEKOTEC-THERM rendszer iránt érdeklődik – mi megpróbálunk választ adni a leggyakrabban feltett kérdésekre!

Olyan kérdése van, amire itt nem talált választ, vagy már konkrét projekt-terve van? Örülünk neki, ha hallhatunk Önökről, és szívesen segítünk abban is, hogy jól képzett Schlüter-System kisiparost találjon!

Kontaktformular

Kérdések és válaszok

 • A padlófűtésekről azt mondják, hogy lassan reagálnak. Igaz ez a BEKOTEC-THERM esetében is?

  Lehet, hogy ez igaz a hagyományos fűtésekre, de a kerámia-klímapadló a csekély esztrich-tömege miatt 100 négyzetméter felület tömege csak mintegy 3,7 köbméter. Megtakarítás: 7,4 tonna (!) ennyi esztrichet nem kell tehát pluszban felfűteni. Ezért a BEKOTEC-THERM egyértelműen gyorsabban reagál, mint a hagyományos padlófűtés.

  A ""padló, mint fűtőtest"" kényelmes szabályozása a szokványos éjszakai hőmérséklet-csökkentéssel az erre hangolt Schlüter szabályozástechnika segítségével semmilyen problémát nem jelent.

 • A BEKOTEC-THERM alkalmas-e, ha régi épületet kívánok felújítani?

  Igen! A rendszer csekély önsúlya és rétegvastagsága miatt a mi padlófűtésünk ideálisan alkalmas a szanáláshoz és felújításhoz is. Amennyiben a padlófelületnek a vízszigetelése igényként merül fel, ez a rendszer részét képező Schlüter®-DITRA rendszer-alkotóelem révén plusz ráfordítás nélkül megoldható.

  Alkalmazás-technikai részlegünk készséggel áll rendelkezésre, ha arról van szó, hogy a konstrukcióban a helyi adottságokhoz kell igazítani valamit. Emellett speciális képzettséggel rendelkező Schlüter-Systemhez tartozó kisiparosokat is tudunk ajánlani az Önök közelében.

 • Miként tud a felületi fűtés segítséget nyújtani az energia-takarékosságban?

  A padlófűtés több okból is segítséget jelent az energia-takarékosságban: 

  • A fűtővizet messze nem kell olyan magas szintre felfűteni, mint egy hagyományos fűtés esetében, ami vagy a fosszilis energia-hordozók felhasználását csökkenti erőteljesen — vagy lehetőséget nyújt arra, hogy a fűtési rendszerét ki-ki megújuló energiákkal működtesse.
  • A nagy felületen keresztül történő hőleadás, mint például a padlón vagy a falon keresztül hatékonyabb, mint az összehasonlításban jóval kisebb méretű fűtőtestek esetében, mivel a jóval nagyobb hőleadó felület lényegesen alacsonyabb előre menő hőmérsékletet követel meg.
  • A szabadalmaztatott BEKOTEC rendszer a többi rendszerrel összehasonlítva a szükséges esztrich-mennyiségben több, mint 70%-os megtakarítást jelent. A padlóra lefektetett fűtéscső réteg így sokkal vékonyabb, és a hőt sokkal rugalmasabban, gyorsabban és hatékonyabban adja le a helyiségnek.
 • Csempe mellett alkalmazható-e másfajta burkolóanyag is?

  Igen! Azzal együtt, hogy csekély a hő továbbítási ellenállás miatt azt tanácsoljuk, hogy alkalmazzanak csempe- vagy természetes kő burkolatot, a legtöbb másféle burkolat is elképzelhető padlófűtéssel. Sok gyártó kínál olyan padló-burkolatokat, amelyek kifejezetten alkalmasak a padlófűtés fölé történő alkalmazásra.

 • A padlófűtés jó megoldás-e azoknak is, akik a háziporatkára allergiásak?

  Teljes mértékben! A normál fűtéssel (radiátoros fűtéssel) ellentétben a padlófűtés ugyanis a hőt nem a levegő keringetése révén osztja el, hanem egyenletes sugárzó hőként — hasonlóan a cserépkályhához. Ennek az az előnye, hogy alig verődik fel por, és a már a levegőben lévő por sem oszlik el automatikusa a teljes helyiségben.

  Az allergiások számára további előny: A baktériumok és a gombák lételemét megszünteti a fűtött padló, mert meleg és száraz padlófelületet ad.

 • A padlófűtés kivitelezése hosszabb időt vesz -e igénybe?

  Nem, sőt ellenkezőleg! A Schlüter®-BEKOTEC korong mintás lemez alkalmazásával a gyakorlathoz igazodó összekötő elemek révén a kivitelezés csak néhány órát vesz igénybe. És ha valaki úgy dönt, hogy felső rétegként a csempe mellett döntenek, a Schlüter®-DITRA-25 szőnyeg révén egy munkamenetben le lehet fektetni a fűtést, mihelyt az járhatóvá válik! — Ez a cementes esztrich esetében általában csupán egy nap elteltével már lehetséges. A hagyományos felépítés esetén, Schlüter®-BEKOTEC nélkül mintegy 6 hétig kellene várni, hogy a csempeburkolatot le lehessen rakni.

10 nyomós érv a csempeburkolatú életterek mellett

 • 1.Meleg!

  Hőszigetelés és padlófűtés gondoskodik a helyiség kellemes atmoszférájáról.

 • 2.Exkluzív!

  Az egyedi burkolat-kiosztás vagy minták révén a csempeburkolatok mindig új élményt jelentenek.

 • 3.Csöndes!

  A hidegburkolat és a hangszigetelő réteg akadályozzák a zaj terjedését.

 • 4.Strapabíró!

  Tartósan megőrzi a szépségét: A hidegburkolatok felülete a kopást illetően nagyon tartós.

 • 5.Higiénikus!

  A háziporatkáknak vagy idegen anyagoknak a csempeburkolaton esélyük sincsen.

 • 6.Hosszú élettartamú!

  Ha jól van lerakva, a hidegburkolat akár több száz évet is kibír.

 • 7.Tűzálló!

  Sem a cigarettaparázs, sem a nyílt láng nem okozhat kárt a hidegburkolatban.

 • 8.Lakályos!

  A változatos kialakítású és dizájnú járólapok az egész házban alkalmazhatók, a pincétől a padlásig.

 • 9.Könnyen kezelhető!

  Az utcai szennyeződésnél vagy ételmaradékoknál: Sokszor elegendő egy egyszerű feltörlés az eltávolításukhoz.

 • 10.Kedvező költségű!

  A csempeburkolatok hosszú élettartamúak, higiénikusak és könnyen kezelhetők.