A BEKOTEC-THERM bemutatkozik

  A Schlüter-BEKOTEC-THERM olyan padlófűtés, amely maximális komfortérzetet biztosít minimális energia-felhasználás mellett. Nézze meg rövid videó-filmünket, és betekintést nyerhet a rendszer alapvető funkcióiba és előnyeibe.

   

  • Takarékos
  • Gyorsan reagál
  • Csekély a szerkezetvastagsága
  • Fűt és hűt
  • Sokféle padlóburkolathoz alkalmas

   

Megosztási

Schlüter®-BEKOTEC-THERM

Die Warmwasser-Fußbodenheizung Schlüter-BEKOTEC-THERM punktet durch die niedrige Aufbauhöhe.

A Schlüter-BEKOTEC-THERM egy vízkeringetésen alapuló, korongmintás lemezre fektetett padlófűtési rendszer. A szabadalmaztatott padlószerkezet az innovatív fűtéstechnikával a rendszert olyan költségtakarékos, gyorsan reagáló klíma-padlóvá teszi, aminek rendkívül alacsony az előremenő hőmérséklete.

A BEKOTEC-THERM már a kivitelezés közben egy sor jó pontot szerez a gyors és nem bonyolult beépíthetőségével. A megújuló energiaforrások alkalmazásával az energiatakarékos padlófűtés a hatékonyság és a kellemes közérzet legmagasabb fokát valósítja meg.

<p>A BEKOTEC-THERM előnyei</p>

 • Alacsony energia-felhasználás, alacsony fűtési költségek.

  Energiát és pénzt takarít meg

  Geld und Energie sparen mit Schlüter Fußbodenheizungen!

  A felületfűtés a hagyományos fűtéssel összehasonlítva fele olyan magas hőmérsékletű vízzel működik, mivel a fűtött felület és a helyiség levegője közötti hőmérséklet-különbségnek nem kell annyira nagynak lennie ahhoz, hogy hatékony hőmérséklet-emelkedést érhessünk el. A víz előremenő hőmérséklete így jó néhány fokkal alacsonyabb lehet. Az eredmény: Fokonként 2 % energiát - és ezzel a fűtési költség elszámolásakor pénzt takaríthat meg.

  Kedvező költségű beszerzés és üzemeltetés

  A BEKOTEC-THERM kerámia-klímapadló - mivel mi rendszerben gondolkodunk - gyorsan és egyszerűen beépíthető, és így már a beépítés során időt és anyagot takarít meg Önnek. A rendszer hosszú távon is előnyökkel jár: A kerámia-klímapadló az üzemeltetés során sokkal kevesebb energiát igényel, mint egy hagyományos radiátoros fűtés, így hónapról hónapra pénzt takarít meg vele.

  A hőmérsékletet magasabbnak érezzük

  Mivel a nagy felületről érkező enyhe sugárzó hőt különösen kellemesnek érezzük, a helyiségek hőmérséklete körülbelül két fokkal alacsonyabb lehet, mint a hagyományos fűtőtestekkel fűtött helyiségekben. Ugyanolyan hőérzet – így lehet energiát megtakarítani!

  Korszerű kondenzációs kazánok és a Schlüter®-BEKOTEC-THERM

  Az energia hatékonyabb felhasználása a füstgáz vízgőzében megkötött látens hőenergia hasznosításán alapszik (részleges kondenzáció általi kinyerés).
  A vízgőz a gáz vagy az olaj elégetése során keletkezik. A füstgázban meglévő hő normál alacsony hőmérsékletű kazánoknál hasznosulás nélkül kikerül a vízgőzzel együtt a kéményen keresztül a szabadba. A kondenzációs kazánoknál a vízgőzt a füstgáz áramlási zónájában elhelyezett hőcserélőn lecsapatják, így az égési folyamat után többlet energia kerül a fűtési rendszerbe.

  Ezt a hatást csak alacsony visszatérő hőmérsékletnél lehet hatékonyan hasznosítani.
  A Schlüter-BEKOTEC-THERM kerámia-klímapadló javítja az energia-kihozatalt a kondenzációs kazánoknál az alacsony rendszerhőmérsékletek révén.

 • Vékony szerkezeti felépítés. Rövid kivitelezési idő.

  Vékony szerkezeti felépítés = kevés esztrich = rövid kivitelezési idő

  Flache Höhe: Schlüter-BEKOTEC-THERM passt in jedes Heizungsprojekt!

  Régi építésű ingatlan felújítása vagy saját lakás-álom (álom-lakás) megvalósítása egy új építésű ingatlanban: A vékony szerkezeti felépítésnek hála a Schlüter-BEKOTEC-THERM beleillik az Ön projektjébe és rövid kivitelezési időt garantál – így az esztrich járhatóságának elérése után azonnal le lehet rakni a kerámia-klímapadlót a Schlüter-DITRA-rétegelválasztó lemezre.

  Nem csoda tehát, hogy a BEKOTEC-rendszert úgy az okos tervezők, mint az építtetők egészen előre sorolják, ha gyors kivitelezésről van szó!

  Értékes időt takarít meg

  Ezek jelentenek plusz pontokat a mi szabadalmi oltalom alatt álló Schlüter-BEKOTEC-THERM rendszerünknek:

  • Nem kell hosszasan várakozni az esztrich kiszáradására
  • Kompletten elmarad a burkolhatóság elérése érdekében végzendő hosszadalmas, szakaszos felfűtés
  • Kevesebb anyag = gyorsabb kivitelezés
  • Összesen akár hat hét kivitelezési időt is megtakaríthat
  • Nincs probléma a kompatibilitás egyeztetésével, mivel a fűtési rendszernek minden egyes komponensét a Schlüter-Systems szállítja

  Jó tudni!

  A Schlüter-BEKOTEC-THERM sok éve bevált úgy belföldön, mint külföldön. A Montrealban lévő új központi épületünknek megadott LEED-tanúsítvány, valamint az Oktatási Központunknak a DGNB (Németországi Társaság a Fenntartható Építésért) általi, platina-tanúsítványa igazolják a Schlüter-BEKOTEC-THERM fenntarthatóságát. Objektíven!

   

 • Tökéletes megoldás felújításoknál és korszerűsítéseknél.

  Fűtéskorszerűsítés a Schlüterrel

  Mivel a Schlüter-BEKOTEC-THERM szerkezete csupán minimális vastagságú, így négyzetméterenként mintegy 70 kg esztrich-tömeget takarít meg az ismert padlófűtéses rendszerekkel való összehasonlításban.

  Ez a rendkívül karcsú konstrukciós megoldás ideális a felújításoknál és a korszerűsítéseknél. A mi kerámia-klímapadlónkat - az esztrich felső pereméig számolva - már akár 20 mm szerkezeti vastagságba is be lehet építeni. Tehát a mi rendszerünkkel akkor is kiépíthető a padlófűtés, amikor más padlófűtés-rendszerek konstrukciós okokból már réges-rég kiestek a szóba jövő megoldási lehetőségek közül.

  A „szerény mértékű“ felújításoknál is meggyőző a Schlüter-BEKOTEC-THERM karcsú szerkezete – a helyiség belmagassága csupán jelentéktelenül változik, a rendszer lefektethető a meglévő csempeburkolatra vagy közvetlenül az esztrichre is.

  Plusz pontok a statika és a megőrzendő állag szempontjából

  A Schlüter-BEKOTEC-THERM-mel tehát plusz pontokat szerez a statika és a megőrzendő állag szempontjából is! Egyszerű a számítás:

  • A felületet kevesebb tömeg terheli, ami azt jelenti, hogy az egész épületszerkezet statikájára kisebb teher rakódik.
  • A kevesebb esztrich-tömeg azt is jelenti, hogy kevesebb nedvesség kerül be a szerkezetbe a kivitelezés ideje alatt.

   

  Jó tudni!

  A kerámia- és természetes kőburkolatok mellett más padlóburkolat is használható, például a parketta, a laminált padlólapok és a szőnyegpadló is: Engedje szabadon a fantáziáját!

  Közvetlenül a cementes esztrich járhatóvá válását követően leragasztható a Schlüter-DITRA vagy a Schlüter-DITRA-DRAIN 4, arra pedig azonnal jöhet a hidegburkolat. Kálciumszulfátos esztrichnél legfeljebb kb. 2 % legyen a maradványnedvesség.

 • Gyors reakcióidő.

  Hamarabb lesz meleg!

  Durch die geringe Höhe ist die Fußbodenheizung besonders reaktionsschnell.
  Durch die geringe Höhe ist die Fußbodenheizung besonders reaktionsschnell.

  Links: Aufheizverhalten einer konventionellen Fußbodenheizung - rechts: Aufheizverhalten von Schlüter®-BEKOTEC-THERM

  A rendkívül nagy hatásfok és a vékony rétegrend miatt a vékonyágyas rendszer gyorsabban tudunk reagálni a hőmérséklet-változásokra, mint a hagyományos rendszerek, hiszen az esztrich-rétegben a hőleadás a felülethez közel történik.

  Így a kerámia-klímapadló ideális a környezetbarát, megújuló energiával működő hőtermelő berendezésekhez, mint amilyen a hőszivattyú. Óriási plusz pont: Az alacsony előremenő hőmérséklet hagyományos hőtermelő berendezésekkel is kíméli a környezetet, és a pénztárcánkat is.

  A szabadalmi oltalom alatt álló Schlüter-BEKOTEC-THERM-rendszerrel így plusz pontokat szerez:

  • A hagyományos fűtőtestekkel működő rendszerekben az előremenő hőmérséklet 90°C-70°C – a Schlüter-BEKOTEC-THERM rendszerénél ez átlagosan mintegy 30°C!
  • Az egymással kommunikáló légcsatornák a Schlüter-DITRA rétegelválasztó-feszültségmentesítő lemezben a hőt különösen gyorsan és egyenletesen osztják el.
  • Sőt az energiatakarékos éjszakai hőmérséklet-csökkentés is megvalósítható a BEKOTEC-THERM-rendszerrel.
  • A Schlüter-BEKOTEC-THERM ideális partner a hőszivattyúkkal és szolártechnikával való kombinációhoz, melyek energiája elegendő ahhoz, hogy a használati meleg vizet a fürdőszobai és konyhai felhasználáshoz előállítsa.
 • Térnyerés a megtakarított fűtőtestek révén.

  A padlófűtésnek köszönhetően a falakat elcsúfító, ormótlan, helyrabló fűtőtestek ideje lejárt. Mivel ezek a feladatukat a padlóburkolat alatt elrejtve végzik. Ez az Ön számára több lakóteret eredményez.

 • "Jól érzem magam" - hőmérséklet.

  A kellemes komfortérzethez felület szükséges!

  Az emberek akkor érzik a meleget különösen kellemesnek, ha

  • a meleg nem jár együtt huzattal.
  • kevés a hőmérséklet-különbség a helyiség levegője, a falfelület és a mennyezet felszíne között.
  • a fej és a láb körülbelül azonos meleg.

  A fal-, mennyezet- vagy a padlófűtés kínálja mindezeket az előnyöket. Mivel egy klasszikus fűtőtesttel ellentétben egy különösen nagy felületet melegítünk fel, alig jön létre légmozgás a hő eloszlásakor.

  Ugyanakkor a padlót és a falakat nem a levegőn keresztül kell felmelegíteni, ezért a felületfűtés a helyiség levegőjének hőmérsékletével összehasonlítva csekély hőfok-különbséggel tud dolgozni. És mivel a hőeltérés csekély, nyáron is kellemesnek fogja találni a padlófűtés rendszerünket, akkor mint alaphűtés üzemmódban.

 • Télen fűt, nyáron hűt.

  Fűtés és hűtés egy rendszerrel

  Ez több annál, amit Ön elvár

  Mit einer reversiblen Wärmepumpe kann BEKOTEC-THERM im Sommer zum Kühlen eingesetzt werden.

  A mi padlófűtésünkkel a hideg csempe az őszi és téli hideg napokon már a múlté. A BEKOTEC-THERM a tökéletes fűtési rendszer az Ön számára, ha a fagyos hőmérsékleteknél jóleső melegre vágyik és egyúttal kényelmesen és takarékosan akar fűteni. Nem fog többé hideg csempéken járni mert télen is kellemesen meleg talpakat eredményezm, miközben ideális az Ön igényeihez igazodó a helyiség hőmérséklete.

  Hűtés nyáron

  Amikor a májustól szeptemberig tartó hőmérsékletek megizzasztják Önt, a BEKOTEC-THERM-et hűtésre is használhatja úgy, hogy egyszerűen átkapcsolja a fűtésvezérlést hűtési üzemmódra. Így a mi padlófűtésünkkel a lakóhelyiségeket nagy ráfordítás nélkül a padlóhőmérséklet temperálásával folyamatosan hűsen tudja tartani, alaphűtést biztosítva. A BEKOTEC-THERM hűtőrendszere a helyiségek hőmérsékletét a nem hűtött helyiségek hőmérsékleténél akár 3°C-kal alacsonyabban tudják tartani.

  A megfelelő vezérlés- és szabályzástechnika a BEKOTEC-THERM termékprogram részét képezi. A hűtésre például a visszafordítható hőszivattyúk szolgálnak.

 • Egyenletes meleg.

  Ilyen gyorsan teremtheti meg a kellemes környezetet: A Schlüter-DITRA rétegelválasztó lemeznek közvetlenül a csempeburkolat alatt futó légcsatornái vannak. Így a fűtés hőjét különösen gyorsan és hatékonyan adja le.

  Az eredmény: A Schlüter-BEKOTEC-THERM egy olyan gyorsan reagáló „kerámia-klímapadló”, amelyet nagyon alacsony előremenő hőmérséklettel energia-takarékosan lehet működtetni. Ezt a nagyon vékony esztrich-konstrukció teszi lehetővé.

  Egyenletes hőmérséklet a légcsatornák által

  Ha a fűtőcsöveket ritkásabban fektetjük le, a mi kerámia-klímapadlónk akkor is gyorsan felmelegszik a kívánt hőmérsékletre. Nálunk Ön mindig mindkét lábával kellemesen temperált padlóburkolaton áll.

 • Hosszú élettartamú.

  Okos. Biztonságos. Hosszú élettartamú.

  A csempék és a természetes kőlapok szépek és exkluzívak. Ezen túlmenően könnyen kezelhetők és kopásállók. Gyakorlatilag nem kopnak. Különösen akkor nem, ha megfelelő aljzatra fektették őket: A szabadalmaztatott BEKOTEC-aljzattal elérjük, hogy feszültségmentes legyen a szerkezet, ami hatékonyan megakadályozza a repedések kialakulását és a deformálódást.

  A csempefelület tökéletesen megfelel a hétköznapi igénybevételnek, könnyen tisztán tartható, tűzálló és nagyon jó teherbírású. Még azok az autószalonok is megbíznak a szabadalmaztatott Schlüter-BEKOTEC-THERM-rendszerünkben, akiknél extrém nagy a terheléses igénybevétel.

  Nyomós érvek szólnak a BEKOTEC-THERM mellett:

  • A csempeburkolatok tartósan szépek és tartósan eleget tesznek a feladatuknak.
  • A repedéseknek és deformálódásoknak esélyük sincs.
  • Garantáltan nagy a terhelhetőségük.
  • A kerámiából készült burkolatok higiéniai szempontból kifogástalanok.
  • A felületük tűzálló.

   

   

   

 • Megújuló energia-forrásokkal együtt használható

  A jövő a felületfűtésé.

  BEKOTEC-THERM eignet sich perfekt für den Einsatz mit regenerativen Energiequellen.

  Az alacsony előremenő vízhőmérséklet okán a felületfűtés ideális a környezetbarát, megújuló energiákkal működő hőtermelő berendezésekkel való kombinációra, mint amilyen a hőszivattyú vagy a szolártechnika.

  Hőszivattyúk és Schlüter®-BEKOTEC-THERM

  A BEKOTEC kerámia-klímapadló e téren háromszoros előnyt kínál! A rendkívül alacsony előremenő hőmérséklete hatásai:

  • Kisebb villamosenergia mennyiség elegendő a hőszivattyúk működéséhez
  • Javul az éves energiafogyasztás és ezzel jobb az energia-kihozatal a fűtési időszak alatt
  • Gyorsabb a megtérülés
  • Tartósan alacsonyak az üzemeltetési költségek

   

  Szolártechnika és a Schlüter®-BEKOTEC-THERM

   

  A szolárberendezések éves kihasználtsági foka - amikor is az épület fűtésére használják - a rendszer hőmérsékletének minden egyes fokkal való csökkenésével arányosan nő. A padlófűtés alacsony előremenő hőmérséklete révén a szolárberendezés ezért sokkal hosszabb ideig használható a helyiségek fűtésére, mint a radiátoros fűtés esetén. Az épület fűtése tehát a napsütéses téli napokon is megoldható, illetve megtámogatható a megfelelően méretezett szolárberendezéssel. A Schlüter-BEKOTEC-THERM kerámia-klímapadló javítja az energia-kihozatalt a szolártechnika alkalmazása esetén.

  Az eredmény többszörösen is beigazolódik:

  • A felületfűtések az alacsony előremenő hőmérsékletet hosszabb ideig tudják használni a helyiségek fűtésére.
  • Megnő az éves hasznosítási idő. Így jobb az energia-kihozatalt lehet elérni az egész fűtési időszakra vetítve.
  • Csökken a berendezés megtérülési ideje.
  • Az energia-takarékosságra vonatkozó előírások (Németországban ENEV) és az Energia-takarékossági törvény követelményei (Németországban ENEG) teljesülnek.

Minden igényre létezik megfelelő padlófűtés

Az Ön igényeire teljes mértékben személyre szabva: A Schlüter-BEKOTEC-THERM 4 variációban kapható különböző szerkezet-magasságokhoz hő- vagy lépészaj-szigeteléssel.

Schlüter-BEKOTEC-EN P/PF

A szigetelt

Schlüter-BEKOTEC-EN P/PF

Integrált hőszigeteléssel (DEO 033) olyan helyeken történő beépítéshez, ahol hőszigetelési igény is van, mint pl. padlólemezeken.

 • Beépítési magasság: 52 - 69 mm
  (plusz a DITRA rétegelválasztófeszültségmentesítő lemez)
 • Integrált hőszigeteléssel
 • Felületterhelés 57 kg/m²-tól
 • Fektetési raszter 75 mm
 • Fűrési teljesítmény max. 100 W/m²
Schlüter-BEKOTEC-EN F

A „mindentudó”

Schlüter-BEKOTEC-EN F

Univerzális kialakítás hangszigeteléssel vagy anélkül. Alacsony szerkezetvastagság, ideális új épületeknél és felújításoknál.

 • Beépítési magasság: 31–48 mm
  (plusz a DITRA rétegelválasztófeszültségmentesítő lemez)
 • Szigetelés nélkül, de kombinálható szigeteléssel
 • Felületterhelés 57 kg/m²-tól
 • Fektetési raszter 75 mm
 • Fűrési teljesítmény max. 100 W/m²
 • Immár öntapadó változatban is kapható (Peel & Stick)
Schlüter-BEKOTEC-EN FTS

A csöndes

Schlüter-BEKOTEC-EN FK

A lépészaj optimalizálásához a rendszerünkkel a DIN EN ISO 10140-1 szabvány szerint akár 25 db-lel is csökkentheti a lépészajterhelést.

 • Beépítési magasság: 31 - 43 mm
  (plusz a DITRA rétegelválasztófeszültségmentesítő lemez)
 • Integrált lépészaj-szigetelés
 • Felületterhelés 52 kg/m²-tól
 • Fektetési raszter 50 mm
 • Fűrési teljesítmény max. 100 W/m²
Schlüter-BEKOTEC-EN FK

A könnyűsúlyú

Schlüter-BEKOTEC-EN FK

A legalacsonyabb terhelést a legkönnyebb és leglaposabb konstrukciónkkal érheti el. Akár további terhelés-csökkentés is elérhető. Ehhez konzultációt ajánlunk fel.

 • Beépítési magasság: 20–27 mm
  (plusz a DITRA rétegelválasztófeszültségmentesítő lemez)
 • Az aljzathoz ragasztva
 • Felületterhelés 40 kg/m²-tól
 • Fektetési raszter 50 mm
 • Fűrési teljesítmény max. 100 W/m²
 • Immár öntapadó változatban is kapható (Peel & Stick)
Hogyan működik a BEKOTEC-THERM?

A rendszer felépítése

BEKOTEC-THERM steht in verschiedenen Aufbauhöhen zur Verfügung.

A BEKOTEC-THERM-padlófűtés alapja a Schlüter-BEKOTEC-EN korongmintás esztrich-lemez, amely különböző változatokban, vastagságokban kaphatók. A korongok közé kell bepattintani a magas minőségű BEKOTEC-THERM-HR fűtőcsöveket, majd erre hagyományos esztrich-réteggel fedjük el. A minimális össz szerkezetvastagság így az esztrich felső széléig mérve összesen 20 mm (EN 12 FK) és 52 mm (EN) között van. Az alacsony szerkezetvastagság révén a padlófűtés alacsonyabb előremenő hőmérsékletet igényel (csupán 27°C és 32°C között) és a korszerű fűtéstechnika kombinációjával energiaköltséget takarít meg.

Sokféle fűtőberendezéshez csatlakoztatható

A rendszert a Schlüter-BEKOTEC-THERM-HV/DE fűtőkör-elosztóval szinte bármely meglévő fűtőberendezéshez csatlakoztatható. Az alacsony energiaigény által a rendszer kiválóan alkalmas a megújuló energiaforrásokkal való működtetésre is, mint amilyen a hőszivattyú vagy a szolárberendezés. Ha megújuló energiára csatlakozik, akkor a padlófűtés energia-megtakarítási potenciálja még erőteljesebben érvényesül: A Drezdai Műszaki Egyetem (TU Dresden) tanulmánya szerint a megtakarítási potenciál akár 9,5% is lehet – ami már a pénztárcán is megérződik.

Rövidebb kivitelezési idő

A Schlüter-BEKOTEC-THERM kerámia-klímapadló beépítésével alig merül fel várakozási idő az egyes kivitelezési szakaszok között: A fűtőcsöveket a kongok közé pattintjuk be, a beépítendő esztrich az anyag-megtakarítás okán a minimumra korlátozódik, és a DITRA-lemezekre az esztrich járhatóvá válása után azonnal lerakható a hidegburkolat. A Schlüter-BEKOTEC révén nem kell számolni az esztrichnél burkolhatóság elérésével, ami a várakozási időt a hidegburkolat lerakásáig jelentős mértékben lecsökkenti. A Schlüter-Sytems a rendszert beépítő iparosoknak ezen túlmenően 5-éves szavatosságot biztosít az egész rendszerre.

Rendszerelemek

Példaként az összes BEKOTEC-rendszerhez.

 1. Schlüter®-BEKOTEC-EN
  Esztrichhez készített korongmintás rendszerlemez lemez a Schlüter fűtőcsövek lefektetéséhez
 2. Schlüter®-BEKOTEC-BRS
  Esztriches szegélycsík
 3. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-HR
  Fűtőcső
 4. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-HV
  Nemesacél fűtőkör-elosztó csatlakozó szerelvényekkel
 5. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-VS
  Elosztószekrény
 6. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-ER
  Beltéri érzékelő
 7. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-ESA
  Állítómű
 8. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-EBC
  "Control" bázis modul csatoló modullal
 9. Schlüter®-BEKOTEC-THERM-EET
  Időkapcsoló (opcionális)
 10. Schlüter®-DITRA
  Burkolható vízszigetelés, rétegelválasztásfeszültségmentesítés, páranyomás-kiegyenlítés, hőelosztás

Rugalmas szabályozástechnika három lépésben

 • 1.1 ER/WL – Rádiófrekvenciás beltéri érzékelő. Rádiófrekvenciás szobatermosztát a hőmérséklet szabályozásához. A készülék a helyiség aktuális hőmérsékletét és a beállított elérendő értéket is rádióhullámokkal továbbítja az EAR/ WL csatoló modulhoz.
  vagy:
  1.2 ER – Vezetékes beltéri érzékelő. Vezetékes szobatermosztát a hőmérséklet szabályozásához. A készülék a helyiség aktuális hőmérsékletét és a beállított elérendő értéket is továbbítja az EAR csatoló modulhoz.
  és:
  2.1 EBC – „Control” bázis modul. Alapegység a helyiség-hőmérséklet szabályozásához. A „Control” bázis modulhoz kell csatlakoztatni a beltéri érzékelőkhöz tartozó rádiófrekvenciás, valamint vezetékes csatoló modulokat. A vegyes installációk és az utólagos rácsatlakoztatások így egyszerűen megvalósíthatók. A bázis modul az egyes csatoló modulokon keresztül látja el a vezetékes szobatermosztátokat 5 voltos alacsony feszültségű árammal, és ez vezérli a rácsatlakoztatott szabályzókat 230 voltos váltóárammal.
  választható:
  2.2 EET – Időkapcsoló egység (timer). Az opcionális EET – időkapcsoló egység (timer) a hőmérséklet csökkentésének idővezérlésére szolgál. Az időkapcsolót a hőmérséklet-csökkentés idejének manuális programozásához levehetjük, és utána újra rádughatjuk a „Control” bázis modulra. A beállított időszakokban a rendszer a 4°C hőmérséklet-csökkentéssel számol. A BEKOTEC-THERM kerámia-klímapadló gyors szabályzóképessége révén az időkapcsoló egység megfelel a német energia-takarékosságról szóló törvényben (EnEV) a gyors szabályozhatóságú rendszerekkel szemben támasztott követelménynek.

  1.1 ER/WL – Rádiófrekvenciás beltéri érzékelő. Rádiófrekvenciás szobatermosztát a hőmérséklet szabályozásához. A készülék a helyiség aktuális hőmérsékletét és a beállított elérendő értéket is rádióhullámokkal továbbítja az EAR/ WL csatoló modulhoz.
  vagy:
  1.2 ER – Vezetékes beltéri érzékelő. Vezetékes szobatermosztát a hőmérséklet szabályozásához. A készülék a helyiség aktuális hőmérsékletét és a beállított elérendő értéket is továbbítja az EAR csatoló modulhoz.
  és:
  2.1 EBC – „Control” bázis modul. Alapegység a helyiség-hőmérséklet szabályozásához. A „Control” bázis modulhoz kell csatlakoztatni a beltéri érzékelőkhöz tartozó rádiófrekvenciás, valamint vezetékes csatoló modulokat. A vegyes installációk és az utólagos rácsatlakoztatások így egyszerűen megvalósíthatók. A bázis modul az egyes csatoló modulokon keresztül látja el a vezetékes szobatermosztátokat 5 voltos alacsony feszültségű árammal, és ez vezérli a rácsatlakoztatott szabályzókat 230 voltos váltóárammal.
  választható:
  2.2 EET – Időkapcsoló egység (timer). Az opcionális EET – időkapcsoló egység (timer) a hőmérséklet csökkentésének idővezérlésére szolgál. Az időkapcsolót a hőmérséklet-csökkentés idejének manuális programozásához levehetjük, és utána újra rádughatjuk a „Control” bázis modulra. A beállított időszakokban a rendszer a 4°C hőmérséklet-csökkentéssel számol. A BEKOTEC-THERM kerámia-klímapadló gyors szabályzóképessége révén az időkapcsoló egység megfelel a német energia-takarékosságról szóló törvényben (EnEV) a gyors szabályozhatóságú rendszerekkel szemben támasztott követelménynek.

 • 2.3 EAR/WL – Rádiófrekvenciás csatoló modul. Modulok 2 vagy 6 ER/WL rádiófrekvenciás beltéri érzékelő csatlakoztatásához. A csatoló modulok egyszerű összedugással kombinálhatók egymással. Így a szabályozandó helyiségek, illetve fűtési körök száma és a hozzájuk rendelendő állítóművekkel fáradtságmentesen változtathatók és bővíthetők. A csatoló modul minden egyes csatornájához 4 állítómű rendelhető hozzá. A vezetékes EAR csatoló modulokkal történő kombinálás is lehetséges.
  vagy:
  2.4 EAR – Kábeles csatoló modul. Modulok 2 vagy 6 ER vezetékes ER beltéri érzékelő csatlakoztatásához. A csatoló modulok egyszerű összedugással kombinálhatók egymással. Így a szabályozandó helyiségek, illetve fűtési körök száma és a hozzájuk rendelendő állítóművekkel fáradtságmentesen változtathatók és bővíthetők. A csatoló modul minden egyes csatornájához 4 állítómű rendelhető hozzá. Lehetséges a rádiófrekvenciás EAR/WL csatoló modulokkal történő kombinálás is.
  és:
  3.1 ESA – Állítóművek. A Schlüter-állítóművek szabályozzák a fűtőkör- elosztó visszaáramló szelepeinél átfolyó folyadékmennyiséget (egy állítómű mindig egy fűtőkört szabályoz). Ezek optikai működéskijelzővel és szelepállítás-ellenőrzéssel vannak ellátva. Egyszerű összedugással csatlakoztathatók.

  2.3 EAR/WL – Rádiófrekvenciás csatoló modul. Modulok 2 vagy 6 ER/WL rádiófrekvenciás beltéri érzékelő csatlakoztatásához. A csatoló modulok egyszerű összedugással kombinálhatók egymással. Így a szabályozandó helyiségek, illetve fűtési körök száma és a hozzájuk rendelendő állítóművekkel fáradtságmentesen változtathatók és bővíthetők. A csatoló modul minden egyes csatornájához 4 állítómű rendelhető hozzá. A vezetékes EAR csatoló modulokkal történő kombinálás is lehetséges.
  vagy:
  2.4 EAR – Kábeles csatoló modul. Modulok 2 vagy 6 ER vezetékes ER beltéri érzékelő csatlakoztatásához. A csatoló modulok egyszerű összedugással kombinálhatók egymással. Így a szabályozandó helyiségek, illetve fűtési körök száma és a hozzájuk rendelendő állítóművekkel fáradtságmentesen változtathatók és bővíthetők. A csatoló modul minden egyes csatornájához 4 állítómű rendelhető hozzá. Lehetséges a rádiófrekvenciás EAR/WL csatoló modulokkal történő kombinálás is.
  és:
  3.1 ESA – Állítóművek. A Schlüter-állítóművek szabályozzák a fűtőkör- elosztó visszaáramló szelepeinél átfolyó folyadékmennyiséget (egy állítómű mindig egy fűtőkört szabályoz). Ezek optikai működéskijelzővel és szelepállítás-ellenőrzéssel vannak ellátva. Egyszerű összedugással csatlakoztathatók.

A BEKOTEC-THERM lerakása


Rendszer-megoldások

 

Műszaki részletek a rendszerhez P/PF F F-PS FTS FK FK-PS
Szerkezetvastagság (DITRA-val együtt, mm) 57 - 74 36 - 53  36 - 53  36 - 48  25 - 32  25 - 32
A korongmintás lemezek magassága (mm) 44  23  23 18 + 5  12  12
Esztrich-borítás (mm) 8 - 25 8 - 25 8 - 25 8 - 20  8 - 15  8 - 15
Csőátmérő (mm) 16  14  14 | 16 12  10  10
Fektetési távolság (mm) 75 - 300 75 - 300 75 - 300 50 - 300 50 - 300 50 - 300
Fűtőcső igény (m/m²) 13,33 - 3,33 13,33 - 3,33 13,33 - 3,33 20 - 3,33 20 - 3,33 20 - 3,33
Max. fűtési teljesítmény (W/m²)
(RT 20°C / VT 40°C)
140 - 40  130 - 40  130 - 40
140 - 40
145 - 30  145 - 30  145 - 30 
Max. fűtőkör hosszúság az RT 20 °C / VT 40 °C-nál (m) 47 - 101  54 - 107  - 57 - 91  47 - 67  -
Min. felületterhelés (kg/m²) 57  57  57 52  40  40
Min. esztrich-tömeg (l/m²) 28,5  28,5  28,5 26  20  20
Max. hasznos teher (kN/m²) legfeljebb 5  legfeljebb 5  legfeljebb 5 legfeljebb 5  legfeljebb 5  legfeljebb 5

Szeretnék többet megtudni a BEKOTEC-THERM-ről</br></br>

 • Energie sparen – adaptiv regeln

  Der adaptive hydraulische Abgleich steigert den Komfort – und spart bis zu 20% Energie! Schlüter-BEKOTEC-THERM-EAHB ist ein Stellantrieb für den adaptiven hydraulischen Abgleich mit Anschluss für Schlüter-Heizkreisverteiler mit M 30 x 1,5 Anschlussgewinde. tovább
 • Letöltések

  A letöltéseknél az építtetők, az iparosok, a kereskedők, az építészmérnökök és tervezők számára összeállított árlistákat, adatlapokat és további információkat találják.

  Tovább a letöltésekhez
 • Fűtéskör-kalkulátor

  Fűtőkör-kalkulátorunk segít Önnek a kerámia klímapadló tervezésénél. Az anyagszükségletet projektjéhez itt különböző paraméterek segítségével egyedileg tudja kiszámítani.

  Fűtőkör-számítás

Megosztási