• Dank flachem Aufbau lässt sich die Fußbodenheizung BEKOTEC-THERM im Altbau nachrüsten.

Megosztási

Utólagos beépítés régi építésű ingatlanban

Függetlenül attól, hogy műemlékvédelem alatt álló egyházi épületről vagy a 20. század 60-as éveiből származó lakóházról van-e szó: A Schlüter-BEKOTEC-THERM már számtalan szanálási és felújítási projektnél járult hozzá ahhoz, hogy a régi épületek és azok helyiségei energetikailag a kor színvonalára kerüljenek. Az alacsony szerkezetvastagság és az ezzel együtt járó kisebb statikai terhelés a rendszert különösen alkalmassá teszi arra, hogy régi építésű ingatlanokban a segítségével utólagosan padlófűtést alakítsanak ki.

Vékony és könnyű – ez az ideális padlófűtés a felújítandó régi építésű ingatlanoknálMivel a BEKOTEC-THERM-rendszereknél a fűtőesztrichet különösen vékony rétegben visszük fel, így a szerkezet rendkívül könnyű, ami a régi építésű ingatlanokban nagyon fontos. Ez mindenekelőtt a régi építésű ingatlanok felújításánál hozza előnyös helyzetbe a rendszert – hiszen ezekben a padlószerkezet minden millimétere számít. De az új építésű ingatlanoknál is előnyös a vékony szerkezet, hiszen így marad tartalékhely a plusz lépészaj-csillapításra.

Összehasonlításképp: A hagyományos padlófűtési rendszerek minimum 45 mm vastag esztrich-takarással borítják be a fűtővezetékeket. Így négyzetméterenként több mint 130 kg esztrich-terhelés keletkezik. A Schlüter®-BEKOTEC rendszer vékony padlókonstrukcióval dolgozik és elegendő neki 8 mm esztrich-borítás a korongmintás lemez felett. A karcsú eredmény: Négyzetméterenként 50 százalékot meghaladó súlymegtakarítás az esztrichnél!

Hőszigetelés. Fűtés. Esztrich.

Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS kommt auf eine niedrige Höhe von 23 mm.

A Schlüter-BEKOTEC-EN 18 FTS egy csupán 23 mm vastag korongmintás lemezből és egy (ellenőrzötten 25 dB-nyi) lépészaj-csillapításból álló kombináció. Ez a kombináció közvetlenül lefektethető a teherbíró aljzatra: Például betonra vagy egy fapadozatra. A lemezbe fektetjük ezután a fűtőcsöveket, majd ebbe visszük fel az esztrichet is.

Könnyűsúlyú bajnok!

A szükséges 8 mm vastag esztrich takarással együtt a Schlüter-BEKOTEC-EN 18 FTS összesen csupán 31 mm vastag szerkezeti konstrukciót eredményez és ezzel egy rendkívül alacsony 52 kg/m² tömeget képvisel. Az eredmény: Nagyszerű! Ez egy olyan könnyűsúlyú "bajnok"-megoldás, aminek a tervező is örül, hiszen a terhelés nagyon fontos az épület statikája szempontjából. Az élet lehet egészen egyszerű is...

Szeretnék többet megtudni a Schlüter-BEKOTEC-THERM-ről

Ez a "vékonyabb már nem is lehetne"-megoldás

Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK baut gerade einmal 12 mm auf - perfekt für Altbau-Sanierungen.

A Schlüter-BEKOTEC-EN 12 FK egy vékony rétegű korongmintás lemez, mely csupán 12 mm szerkezeti vastagságot eredményez. Ferde falú korongjai biztosítják, hogy a 10 mm átmérőjű fűtőcsövek biztonságosan rögzüljenek a BEKOTEC-EN-12 FK-ba.

A korongszerkezetet csak 8 mm vastagon kell betakarni esztrichhel, így együtt a Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK szenzációs 20 mm szerkezeti vastagságot eredményez, tömege pedig csak 40 kg/m².

Nincsen szükség marásra!

A Schlüter-BEKOTEC-EN 12 FK padlófűtés tökéletes megoldás, ha Ön régi építésű ingatlan felújítását tervezi. A Schlüter-BEKOTEC-EN 12 FK alkalmazásával sem az alacsony teherbírású statika, sem pedig a korlátozott szerkezetvastagság nem indokolják azt, hogy Ön lemondjon a magas hatásfokú padlófűtésről. A korongmintás lemezekből álló rendszer használatakor ráadásul nincsen szükség a munkaigényes marásra – így lerövidül a kivitelezési idő és alacsonyabbak a költségek!

Karcsú, de erős!

Egy "izmos" segítőtárs. Ne tévessze meg Önt a burkolati konstrukciónk szerény szerkezetvastagsága: Ez ugyanolyan teherbíró, mint a hagyományos esztrich-padlók, és képesek nagyon komoly közlekedési terhelést felvenni. Mi már számos autókereskedőt üdvözölhettünk a Schlüter-BEKOTEC vevői között. Az a tény, hogy a rendszerünk elbír egy 3,5 tonnás SUV-ot önmagában megnyugtató a projekt tervezésénél. Nem gondolja?

Energetikai felújítás

Az építtetők sokszor szembesülnek egyes helyiségek felújításakor - például fürdőszoba felújításkor - azzal a kérdéssel, hogy "Padlófűtés vagy radiátor?" legyen. A Schlüter-BEKOTEC-THERM rendszer akkor is lehetővé teszi, hogy egyes helyiségeket a felújítási munkák keretében utólag új fűtéssel lássanak el, ha az objektum hagyományos fűtőtestekkel van felszerelve. Éspedig egy olyan költségtakarékos fűtéssel, ami egyúttal energiatakarékos és plusz teret szabadít fel a helyiségben.

A tervező, illetve a tulajdonoson dönti azt el, hogy a felújítás során az egész objektumot el kívánja-e látni a régi építésű ingatlan felújítása során utólagosan korszerű fűtéssel, vagy egyes helyiségek célirányos energetikai felújítását választja-e a felületfűtéssel. Amennyiben a padlófelületnek a vízszigetelése igényként merül fel, úgy ez a Schlüter-DITRA lemez kiegészítésként történő lefektetésével nem nagy többletköltséggel megoldható.

 • Példa: Akadálymentes minta-fürdőszoba a Schlütertől

  Akadálymentes minta-fürdőszoba a Schlütertől

  Barrierefreies Musterbad mit Schlüter-Produkten

  A Német Gerontotechnikai Társaság (GGT) az ipar, a kereskedelem és a kisipar szakembereinek, továbbá az érdeklődő magánembereknek átfogó szolgáltatásokat nyújt az „50 plusz“ korosztályt érintő témákban. A GGT a „Generációk fóruma“ című állandó kiállítás keretében Iserlohnban számos megoldást mutat be az akadálymentes építkezés és lakás témájában.

  Ennek a kiállításnak a része egy akadálymentes fürdőszoba is, amit a Schlüter-Systems termékeivel és megoldásaival alakítottak ki. A Schlüter-KERDI-LINE-nal kialakított padlószintbe süllyesztett tusoló, az elöntés elleni védelmet nyújtó Schlüter-SHOWERPROFILE-WS profil és a a tusoló falát befogadó Schlüter-DECO-SG profil mellett egy Schlüter-KERDI-DRAIN-lefolyó is megtekinthető, ami a központi vízlevezetésre szolgál.

  A fürdőszoba komfortosságának további növelésére gyorsan felmelegedő padlócsempéket építettek be. Így a GGT-fürdőszobát a mi alacsony szerkezeti vastagságú és energiatakarékos Schlüter-BEKOTEC-THERM padlófűtésünkkel látták el. Ezen túlmenően a csempézett ülőpadot a Schlüter-DITRA-HEAT-E elektromos padlótemperáló melegíti fel.

  A mosdópultot és a fölötte lévő tükröt a Schlüter-LIPROTEC innovatív Fény-Profil-Technikája elegánsan világítja meg. Különlegesség, egyfajta „hab a tortán“ az, hogy a mosdókagylók lefolyójaként egy Schlüter-KERDI-LINE vízelvezető folyókát építettek be.

  Az egész fürdőszobában a csempeburkolat alapjaként Schlüter-KERDI-BOARD-ot használtak. A beépített csempék az Agrob Buchtal cégtől érkeztek.

Ein neues Duscherlebnis: Warme Wandlfliesen in der Dusche mit DITRA-HEAT-E.

Meleg fali- és padlócsempék a felújított fürdőszobában

A Schlüter-DITRA-HEAT-E elektromos felületfűtés kiválóan alkalmas régi építésű ingatlanokba történő utólagos beépítésre. A rendszer a meglévő fűtési rendszer kiegészítésére szolgál és nagy teljesítményű felületfűtésként kellemes meleget biztosít a mosdópult előtti csempéknél, vagy a tusoló padlóján. A vékonyágyas fűtés komplett rendszerének - beleértve a vízszigetelést is - elegendő csupán a megdöbbentően kevés 5,5 mm.

Megosztási

Endlich barfuß über warme Fliesen laufen - dank einer Fußbodenheizung von Schlüter!

Ismerkedjék meg a Schlüter®-BEKOTEC-THERM komplett rendszerével!

Schlüter®-BEKOTEC-THERM